Brambizza

Suroviny na 1 porci
4 střední brambory
1 malá cibule
1 malé rajče
půlka papriky
1 menší kyselá okurka
1 vejce
Sůl
provensálské koření
hrst strouhaného sýra
olej
Cibuli, rajčata, okurky, papriku pokrájíme na plátky

Postup
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
Na pánvi zatím rozpálíme olej, vymačkané brambory rozložíme na pánev a lehce osolíme. Chvíli opečeme, až spodní strana zezlátne, bramborovou placku převrátíme opečenou stranou nahoru. Osolíme a rozložíme na ni kousky cibule, okurky, papriky, rajčat a zalijeme rozšlehaným vejcem. Přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme.

Brambory se musí propéct a zelenina lehce změknout, trvá to pár minut.
Až je spodní strana zlatavá, posypeme placku sýrem a provensálským kořením a pod pokličkou necháme sýr roztéct (asi minutu).
Můžeme podávat samotné, nebo s kečupem či tatarskou omáčkou.
Pokrm je možno pozměnit čímkoliv co máme zrovna po ruce, přidala jsem plátky oravské slaniny.
Přejeme dobrou chuť!

Může se Vám líbit ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera