Suroviny na 1 porci
4 střední brambory
1 malá cibule
1 malé rajče
půlka papriky
1 menší kyselá okurka
1 vejce
Sůl
provensálské koření
hrst strouhaného sýra
olej
Cibuli, rajčata, okurky, papriku pokrájíme na plátky
Postup
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
Na pánvi zatím rozpálíme olej, vymačkané brambory rozložíme na pánev a lehce osolíme. Chvíli opečeme, až spodní strana zezlátne, bramborovou placku převrátíme opečenou stranou nahoru. Osolíme a rozložíme na ni kousky cibule, okurky, papriky, rajčat a zalijeme rozšlehaným vejcem. Přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme.
Brambory se musí propéct a zelenina lehce změknout, trvá to pár minut.
Až je spodní strana zlatavá, posypeme placku sýrem a provensálským kořením a pod pokličkou necháme sýr roztéct (asi minutu).
Můžeme podávat samotné, nebo s kečupem či tatarskou omáčkou.
Pokrm je možno pozměnit čímkoliv co máme zrovna po ruce, přidala jsem plátky oravské slaniny.
Přejeme dobrou chuť!