Netradiční bramboračka

Suroviny
500 g brambor
kousek celeru (velký asi jako 1 střední brambora)
2 lžíce másla
Sůl
mletý pepř
1 kostka zeleninového bujónu
80 g strouhaného tvrdého sýra
Majoránka
muškátový oříšek
2 lžíce zakysané smetany
kousek uzeniny (párek nebo kabanos)
1 lžíce oleje
zelená petrželka

Postup
Uzeninu nakrájíme na drobné kousky a na lžíci oleje osmažíme dokřupava.
Oloupané brambory a celer pokrájíme na kostičky.
V hrnci rozpálíme máslo a brambory na něm krátce opečeme. Pak zalijeme vodou (asi 1,2 l).
Osolíme, opepříme, přidáme bujón a celer. Vaříme do úplného změknutí (15-20 minut).
Odstavíme a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Vznikne-li příliš hustá hmota, rozředíme ji horkou vodou nebo vývarem na žádanou konzistenci.
Znovu přivedeme k varu, přidáme majoránku, špetku strouhaného muškátového oříšku, strouhaný sýr, smetanu, promícháme a dále nevaříme.
Na talíři polévku posypeme osmaženou uzeninou a posekanou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Může se Vám líbit ...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera